Muma wrote on May 20, 2017, 11:00 am:
Ovo je majstor prve klase.
Samp je za mene zavrsio onog trena kada su klinci poceli otvarati servere, dodavati zlatare, puno tdova, teksture bukvalno kopirati balkan express, danas je to sve mutirano, kad udjem na neki "poznati" server i vidim sve one mape, teksture kako je sve nabacano tacno izgubim volju odma, ne verujem da je Kye zamislio servere da budu kakvi su danas, ali eto sta je tu je, i mene nekad jako uhvati nostalgija kada gledam klipove i slike iz 10-11-12 godine to mi je bas ono urezano.
Danas je uglavnom važno da mod mora biti kao Old School-ov što i jeste kao "nastavak" Balkan Express-a, a pošto imamo pun internet modova, svako dijete može uzeti od oca/majke 5e i kupiti server, a pošto i nemaju pojma o tome samo će ime promijeniti na njemu i tjt...
Samp se i ne može igrati iz više razloga, barem je tako kod mene.
1. Botovski server - Jednostavno ne zna se ko pije, ko plaća...
2. ÄŒiterski/DDoSerski server - Server gdje svako ima cheat, i/ili stalno je pod ddos napadima tako da sve u boga laguje.
3. Wanna be DMeri i sliÄni qrÄevi - "RP" server na kojem igraÄi misle da su na UIFu, joÅ¡ ako imaÅ¡ nekog frenda u Adminima, ma gotova stvar...
4. "Ajmo ubacit sve Å¡to stignemo" - ZnaÄi 300000 objekata i textura, a sjećam se kad se jet door koristio za zid, i toliko nepotrebnih sistema da se ne možeÅ¡ ni spawnovat da ne laguje joÅ¡ ako imaÅ¡ 1000 igraÄa kao Skill Arena...
5. Donacija RolePlay - Admin, Gamemaster, bogotac, Äak i jebeni chat bubble je na donaciji...
6. Pozicija RolePlay - "Mogu admina?" - "Ne" - "Jebem ti mater, glup server totalno, ide ddos".
7. ÄŒka RolePlay - Ako je igraÄ ima 'Äku, tj. ako je cura znaÄi odma setaj boga oca, move na ts i drkaj na glasić, joÅ¡ kad se ove wanna be Äke poÄnu furati po fejsu aaaaaaa *RASPAD SISTEMA* umisle da su neki qrac, na skypu se skidaju za jebenog admina, a pubertetlije iza ekrana desnu vježbaju, Äak sam i ja imao priliku gledati Hrvaticu kako se skida za Admina...
Ja kada sam poÄinjao 2011 bilo mi je ono "wtf aaa Å¡ta je ovo *-*" jedva sam shvatio kako se ulazi na neki server, a danas prvo skida cleo, pa sobeit, pa onda samp... Da sam znao da će ovakvo sranje postati od igre, prestao bih joÅ¡ davnih dana, izgleda da mi postaje svejedno jer navikavam se na retarde sampa 2k16-2k17.
@CADILABJa sam prvi put usao u SAMP na Balkan Extazy pred kraj 2013 (mislim da je bio extazy) onda vidim ma sranje ova igrica, ali nastavim ja igrat da vidim mozda je zanimljivo (prije toga sam igrao GTA obicni singleplayer), vidim mogu se robat ATMovi, ima policija, mafija, i zarazim se ja SAMPom, onda mi komp crkne i odustanem od toga i uhvatim se skole, vratim se 2014 kad je zavrsila skola i sjetim se sampa i trazim neki servere i dodjem do Adamo Roleplaya tamo sam dugo igrao, poslje je bila Yugoslavia Gaming Roleplay i dosta servera.. Sad samo furam "hard" RP servere, City Of Angels, al cini mi se da ce i to brzo propast, i kao sto kaze Cadilab otvoris folder sa slikama i sjetis se necega pa hoces i zaplakat, stara dobra vremena.. (nije toliko davno bilo ali nostalgija te uhvati..)
@tema extra stuntovi, svaka cast ovom liku.