Skripta koju koristim: SMRP
Detaljan opis problema: Nemam bas neki problem, samo me zanima da li je moguce da se namesti da ako recenica u nekom dialogu ima vise od 100 karaktera da se automatski prebaci u novi red nastavak te recenice?
Dio skripte: /
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): /
PS: Nemam svoj server, i ne planiram ni da ga otvorim (bar ne sa ovim modom) ali mi se svidja kako je ovaj mod odradjen i koristim ga iskljucivo za ucenje pawna sto se sampa tice. Lako mi je, i uz pomoc googla shvatam ono sto ne ukapiram odmah jer sam dugo radio modove za cs 1.6 pa mi je lako da naucim.
[REÅ ENO] Ako recenica ima 100 karaktera
2,092
pregleda
40
Novi Član
246 / 250 XP
🌱Početnik(0)
2,678
Teme:
Pridružio se:Maj 2012
1. Avg. 2016.
Postoji takva mogucnost da se odradi mozes pronaci verovatno na glavnom samp forumu.
1. Avg. 2016.
Pronasao sam ovo http://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=295250
ali mi nije jasno kako da namestim na primer ako igrac kuca /obavestenja
i ja tu recimo ispisem tekst od 400 karaktera u msgbox dialogu, da on automatski
na svakih 100 karaktera prebaci u novi red.
ali mi nije jasno kako da namestim na primer ako igrac kuca /obavestenja
i ja tu recimo ispisem tekst od 400 karaktera u msgbox dialogu, da on automatski
na svakih 100 karaktera prebaci u novi red.
OG Legend
Novi Član
246 / 250 XP
🌱Početnik(0)
2,678
Teme:
Pridružio se:Maj 2012
1. Avg. 2016.
Pa sto bi to radio ako vec ti pises text kada mozes koristiti /n za novi red u dialogu.
1. Avg. 2016.
â–… â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–… wrote on August 1, 2016, 4:38 pm:
Pa sto bi to radio ako vec ti pises text kada mozes koristiti /n za novi red u dialogu.
Zato sto sam u ovom modu video da kada neko postavi pitanje, admin kuca /lp i otvori mu se dialog msgbox sa tim pitanjem.
E sad, problem je sto pitanje moze da bude u koliko god hoces karaktera, ali ide u jednoj liniji, pa se onda dialog msgbox
rasteze preko celog ekrana.
Ja sam hteo da vidim da li moze da se uz pomoc tog stringa namesti da se posle odredjenog broja karaktera ( recimo 50 ) automatski prebacuje tekst (pitanje) u novi red i ne kvari dialog.
Evo koda u kome se prikazuje pitanje:
else if( dialogid == dialog_ASKLISTA ) {
if( !response ) return true;
if( response ) {
listitem++;
new string[ 256 ];
if( askqList[ listitem ][ askqSend ] == false ) return SendErrorMessage( playerid, "U ovom slotu nema pitanja." );
IzabraniAskQ[ playerid ] = listitem;
format( string, sizeof( string ), "Igrac %s je poslao pitanje.\n\nPitanje: %s", askqList[ listitem ][ askqOwner ], askqList[ listitem ][ askqQuestion ] );
SPD( playerid, dialog_ASKLISTA_2, DSI, D_NASLOV, string, D_ODABERI, D_ODUSTANI );
}
} E sada, zahvalio bih se obojicii jer ste mi pronasli ovo, ali posto sam nov u ovome, kako da to prilagodim u ovom delu skripte?
2. Avg. 2016.
☢ χυηdÑ”Ñ_SkillArena ☢ wrote on August 2, 2016, 7:57 pm:
https://wiki.sa-mp.com/wiki/Strlen , https://wiki.sa-mp.com/wiki/Strins
Jel mozes ti to da ubacis u taj kod ili ne? Posto pokusavam da naucim nesto, zar mislis da ja to nisam nasao?
2. Avg. 2016.
Ako pokuÅ¡avaÅ¡ da nauÄiÅ¡ neÅ¡to onda makar budi ljubazan prema onima koji pokuÅ¡avaju da ti pomognu, dali su ti reÅ¡enje, Äak u jednom postu imaÅ¡ gotovu funkciju koju možeÅ¡ koristiti za svoje potrebe.
2. Avg. 2016.
@•Vodka Play• Ja se izvinjavam ako se neko nasao uvredjenim, ali nikoga nisam mislio da uvredim, samo sam ga lepo pitao da li zna to da ubaci u kod ili ne zna, ne vidim razlog da se uvredi?
@tema Treba mi da mi neko ubaci da bih ja znao na dalje kako se koristi ili pravi tako nesto, ne mislim nista lose, ali dzabe mi oni daju te linkove kad ja ne znam da spojim sa ovim kodom, jer jos nisam savladao to.
@tema Treba mi da mi neko ubaci da bih ja znao na dalje kako se koristi ili pravi tako nesto, ne mislim nista lose, ali dzabe mi oni daju te linkove kad ja ne znam da spojim sa ovim kodom, jer jos nisam savladao to.
3. Avg. 2016.
Onda treba da uÄiÅ¡ osnove i od toga da kreneÅ¡, da nauÄiÅ¡ kako stvari funkcioniÅ¡u, a ne da odma editujeÅ¡ neke modove, a nemaÅ¡ veze sa životom Å¡ta radiÅ¡. Nema potrebe da me tagujeÅ¡ u postovima.
3. Avg. 2016.
Vodka Play wrote on August 3, 2016, 12:55 am:
Onda treba da uÄiÅ¡ osnove i od toga da kreneÅ¡, da nauÄiÅ¡ kako stvari funkcioniÅ¡u, a ne da odma editujeÅ¡ neke modove, a nemaÅ¡ veze sa životom Å¡ta radiÅ¡. Nema potrebe da me tagujeÅ¡ u postovima.
3. Avg. 2016.
Primjer:
Trebalo bi da radi, nisam testirao 😉
if (strlen(tvojstring) > 100) strins(tvojstring, "\n", 100); //u prevodu ako je string veci od 100, upise ti "\n" na poziciju 100, odnosno od te pozicije ;)
3. Avg. 2016.
☢ χυηdÑ”Ñ_SkillArena ☢ wrote on August 3, 2016, 3:48 pm:
Primjer:
if (strlen(tvojstring) > 100) strins(tvojstring, "\n", 100); //u prevodu ako je string veci od 100, upise ti "\n" na poziciju 100, odnosno od te pozicije ;)
Probao sam ovako li ne radi (Stavio sam da prebacuje na 10 karaktera zbog lakseg testiranja)
else if( dialogid == dialog_ASKLISTA ) {
if( !response ) return true;
if( response ) {
listitem++;
new string[ 256 ];
if( askqList[ listitem ][ askqSend ] == false ) return SendErrorMessage( playerid, "U ovom slotu nema pitanja." );
IzabraniAskQ[ playerid ] = listitem;
if (strlen(string) > 10) strins(string, "\n", 10);
format( string, sizeof( string ), "Igrac %s je poslao pitanje.\n\nPitanje: %s", askqList[ listitem ][ askqOwner ], askqList[ listitem ][ askqQuestion ] );
SPD( playerid, dialog_ASKLISTA_2, DSI, D_NASLOV, string, D_ODABERI, D_ODUSTANI );
}
}Morate biti prijavljeni da biste odgovorili na ovu temu.
Prijava