Skripta koju koristim: MY
Detaljan opis problema: Hocu da postavim kad igrac ode sa servera da ga portuje tamo gde je i bio al nikako mi ne ide, ako neko zna il ima to na nekom modu molim pomoc 🙂
Dio skripte:
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):
[ Pomoc ] - Spawn
255
255
pregleda
8
8
Ova tema je zaključana. Samo moderatori i administratori mogu odgovarati.
pre 10 godina
Hoces da kada odes iz igre i kad se vratis da te spawna tu gde si bio zadnji put ? Ako je tako onda jednotavno napravis tj dodas u tvoj enum za varijable koje upisujes u nalog sredis 3 float varijable za X, Y i Z zatim u public OnPlayerDisconnect proveris mu poziciju preko GetPlayerPos i zapises u one varijable. I onda nam ostaje jos spawn tako da sredis da kada se uloguje da ga spawna na te kordinate od tih varijabli koje si zapisao kad je izasao sa srwa i to je to
pre 10 godina
Uzmimo primer admin varijablu nadji kako je ona uradjena u enumu i eto ga 😄 samo tebi treba float varijable za ove kordinate ...
pre 10 godina
enum pInfo
{
Float:Pos;
}
new PlayerInfo;
public OnPlayerDisconnect(playerid)
{
new Float:Pos;
GetPlayerPos(playerid, Pos, Pos, Pos);
//SpremiÅ¡ ovdje, ne znam koji sistem Äuvanja koristi UP mod
return 1;
}Pa onda u login dialog mu samo postaviš koordinate preko SetSpawnInfo, i spawnaš ga.
pre 10 godina
Evo sta kaze samp wiki:
"Some functions might not work correctly when used in this callback because the player is already disconnected when the callback is called. This means that you can't get unambiguous information from functions like GetPlayerIP and GetPlayerPos."
Koliko ja znam ako igracu crasha spremiti ce mu poziciju 0.0, 0.0, 0.0
Da to rijesis napravi i varijablu koja ce se spremati a koja pokazuje jeli igracu crashovalo kada je izlazio.
U koliko jeste da mu postavi default poziciju a u koliko nije da mu postavi zadnju poziciju.
"Some functions might not work correctly when used in this callback because the player is already disconnected when the callback is called. This means that you can't get unambiguous information from functions like GetPlayerIP and GetPlayerPos."
Koliko ja znam ako igracu crasha spremiti ce mu poziciju 0.0, 0.0, 0.0
Da to rijesis napravi i varijablu koja ce se spremati a koja pokazuje jeli igracu crashovalo kada je izlazio.
U koliko jeste da mu postavi default poziciju a u koliko nije da mu postavi zadnju poziciju.
public OnPlayerDisconnect(playerid, reason)
{
if(reason == 0)
{
//igraceva_varijabla_za_crash = 1;
//SnimiFunkcija....
}
else
{
//igraceva_varijabla_za_crash = 0;
//GetPlayerPos...
//SnimiFunkcija....
}
return 1;
}
Morate biti prijavljeni da biste odgovorili na ovu temu.
Prijava