Pomoc :)

Započeo | Beka |
21. Feb. 2018.
782
pregleda
15
4
Shot Caller
21. Feb. 2018.
Detaljan opis problema: Ovako kucam na serveru komandu da promjenim ime sve rzane komande sam probao tj sisteme za promjenit nick i pocetnik sam u skriptanju tako da ne znam bas problem je da kada promjenim nick npr u samo "Beka" udjem sa tim nickom na server pise samo "server closed the connection" kada udjem sa nikcom Beka_Vasquez ili bilo koje prezime onda zeli 🙂
Dio skripte: Ne znam objasnio sam gore kada udjem sa spec nick pise samo SERVER CLOSED THE CONNECTION
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): /////
Ademii
4
Made Man
21. Feb. 2018.
Probaj ovu CMD 😄
YCMD:changename(playerid, params[], help)
{
new targetid,name;
new ime;
GetPlayerName(playerid, ime, sizeof(ime));
// if(!IsPlayerAdmin(playerid) && PlayerInfo != 6) return SCM(playerid,-1,""CRVENA"[VC:RPG] "nacho_boja"Niste ovlsaceni!");
else if (sscanf(params,"us",targetid,name))SendClientMessage(playerid,COLOR_RED,"""Koristi: /changename ");
else if(!IsPlayerConnected(targetid))SendClientMessage(playerid,COLOR_RED,"#WARNING {FFFFFF}Igrac nije konektovan na server!");
else {
new string,n;
  GetPlayerName(targetid,n,sizeof(n));
  SetPlayerName(targetid,name);
format(string,sizeof(string),""ZUTA"{AA3333}[CHANGE NAME]!{FFFFFF}Vama je promenjeno ime od strane admina! {AA3333}/promenipass {FFFFFF}i potvrdite vasu sifru koju ste imali vec!",(targetid),n,playerid);
if(PlayerInfo >= 1)
{
    PlayerInfo = 1;
}
SendClientMessage(playerid, -1, string);
}
return 1;
}
Beka_Vasquez
4
Shot Caller
21. Feb. 2018.
Ima errora nemg rijesit ne znam kakvi su to prvi put vidim xD
Ademii
4
Made Man
21. Feb. 2018.
AE FB chat 🙂
Beka_Vasquez
4
Shot Caller
21. Feb. 2018.
Nick?
Muma Rascall
6
Forum Don
🔥4
21. Feb. 2018.
Vjerovatno OnPlayerConnect imaÅ¡ provjeru za "RP" nick koji te kicka ukoliko nemaÅ¡ donju crtu ili Å¡ta već, zavisi Å¡ta provjerava. 🙂
Ademii
4
Made Man
21. Feb. 2018.
Posl'o zahteb Nacho Pawno
Beka_Vasquez
4
Shot Caller
21. Feb. 2018.
@Muma187_  https://imgur.com/a/hRmFz || POGLEDAJ
Muma Rascall
6
Forum Don
🔥4
21. Feb. 2018.
Daj mi taj stock ili šta je već "ProveraRPImena".
Sk0ck0
3
Hustler
21. Feb. 2018.
Treba da nadjes ovo https://imgur.com/a/nxNFu

if(strfind(pname,"Beka",true) != (-1)) return 1;
Beka_Vasquez
4
Shot Caller
21. Feb. 2018.
Fixano hvala vam  😄
Dimi Script
4
Enforcer
21. Feb. 2018.
Nacho wrote on February 21, 2018, 6:09 pm:
Probaj ovu CMD 😄
YCMD:changename(playerid, params[], help)
{
new targetid,name;
new ime;
GetPlayerName(playerid, ime, sizeof(ime));
// if(!IsPlayerAdmin(playerid) && PlayerInfo != 6) return SCM(playerid,-1,""CRVENA"[VC:RPG] "nacho_boja"Niste ovlsaceni!");
else if (sscanf(params,"us",targetid,name))SendClientMessage(playerid,COLOR_RED,"""Koristi: /changename ");
else if(!IsPlayerConnected(targetid))SendClientMessage(playerid,COLOR_RED,"#WARNING {FFFFFF}Igrac nije konektovan na server!");
else {
new string,n;
  GetPlayerName(targetid,n,sizeof(n));
  SetPlayerName(targetid,name);
format(string,sizeof(string),""ZUTA"{AA3333}[CHANGE NAME]!{FFFFFF}Vama je promenjeno ime od strane admina! {AA3333}/promenipass {FFFFFF}i potvrdite vasu sifru koju ste imali vec!",(targetid),n,playerid);
if(PlayerInfo >= 1)
{
    PlayerInfo = 1;
}
SendClientMessage(playerid, -1, string);
}
return 1;
}

Nebih da se svadjam bas,al beka se bas ne razume u te definicije,ovo samo kazem kao savet,jer ipak nije nikad skriptao,tako da ipak si trebao malo da ga pitas kakva mu je definicija za padmin i to
Muma Rascall
6
Forum Don
🔥4
21. Feb. 2018.
Beka_Vasquez wrote on February 21, 2018, 7:13 pm:
Fixano hvala vam  😄
Bolje ti je dodaj provjeru ukoliko igrač ima account da mu ne provjerava nick, a ako ne onda provjera i ide na register jer ovako ćeš morati dodavati svaki nick posebno dok ovom običnom provjerom možeš /changename ingame i tjt...
Dimi Script
4
Enforcer
21. Feb. 2018.
Muma187_ wrote on February 21, 2018, 7:23 pm:
Bolje ti je dodaj provjeru ukoliko igrač ima account da mu ne provjerava nick, a ako ne onda provjera i ide na register jer ovako ćeš morati dodavati svaki nick posebno dok ovom običnom provjerom možeš /changename ingame i tjt...

hahha bas to,ipak ovo je komanda od NKuca moda,ipak to je uzasan mod po meni,a ta komanda pravi jos jedan acc tako da skripti ne daje prostora,ipak bih preporucio da doda tu proveru
Beka_Vasquez
4
Shot Caller
21. Feb. 2018.
Nije komanda sa nove kuce :=)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili na ovu temu.

Prijava

© 2026 SmartShark. All rights reserved.