markosimic wrote on December 24, 2024, 3:34 pm:
Ubuduce preporucujem ti da objavis i source, ne samo release. Takodje da kada vec stavis sta koristis, ostavi ih kao poveznice do repo kako bi mogli preuzeti a ne traziti.
Cemu mysql ? - zar nije bolje i lakse u sqlite uraditi, vec je integrisan ? Ne vidim poentu mysql koriscenja generalno osim ako ga ne vezete direktno sa webom pa da ima smisla, jer sqlite resava sve uglavnom sto je potrebno.
Nice job.
Hvla lepo. 😄
Profesionalnije resenje i dugorocnije, fleksibilniji, industrijski standard. Moze vise korisnika biti, plus, pretpostavka je da ce ovaj sistem korsititi server koji je vec uradjen na MySQL i zeli da integrise top listu na svoj UCP i milion nekih stvari. SQLite za nesto drugo se koristi u SAMPu.
MySQL hendluje vrlo slozene SQL upite koje izvrsava dok si rekao "piksla" sto mi je i potrebno za moj kviz sistem trenutni i ako ga unapredim dalje. Ako se statistiak poveca vremenom, sto je i normalno... korisnije mi je za takve analize.
Veca mi je pouzdanost podataka. Brzi je kudi kamo na vecim podacima i slozenijim upitima, povezivanju tabela nekih npr, sad nisam to radio, ali ne znaci da se nece uraditi u buducnosti ili se povezati s nekim drugim sistemom...
SQLite nema task scheduler sto mi je potrebno bilo za ovaj sistem da se razvije.
Mogu da koristim triggere sto mi omogucava kompleksniji rad s statistikom kviza.
Bolja podrska ako ovaj sistem postane deo nekog velikog servera, projekta, aplikacije ko ce znati.
SQLite je za signle-usere, za lagane aplikacije, a sta nudi MySQL mislim da to znamo da ne pisem sad, neke glavne stavke sto su mi trebale sam naveo.