Zaključano
[INC] h_Jezik 2.2 [UPDATE: 20.1.2013] Sustav za dvojeziÄnu skriptu
12,283
pregleda
61
Ova tema je zaključana. Samo moderatori i administratori mogu odgovarati.
pre 14 godina
jel getplayerlanguage obavezan ili? i di da ga stavim ne kuzim?! jel moram stavljat prije svake funkcije koja daje text ili gdje? mislio sam napravit da sejva koji je jezik odabran ali prvo da ovo pitanje rijesim da znam kako da napravim da sejva to...
pre 14 godina
Super je, evo jos par prijedloga:
3D text labele si zaboravio i one menu-e
i ovo bi bilo kul:
SetLanguageName(false,"Ruski");
SetLanguageName(true,"Njemacki");
SetPlayerLanguage(playerid,false); //ruski
SCM(.."Tvoj jezik je: %s",GetPlayerLanguage(playerid));
chat: Tvoj jezik je Ruski
A da default ostane Balkanski i Engleski
edit:
formatex(string,velicina,"false jezik","true jezik",argumenti);
edit: Malo sam razmislio, ovo zadnje nema smisla, jedino da se ubaci jos koji argument da uzme id igraca ili nesto
edit:
formatForPlayer(playerid,string,velicina,"false jezik","true jezik",argumenti);
i ovo bi bilo kul:
edit:
edit: Malo sam razmislio, ovo zadnje nema smisla, jedino da se ubaci jos koji argument da uzme id igraca ili nesto
edit:
pre 14 godina
Quote from July 2, 2011, 3:34 pm:
Super je, evo jos par prijedloga:
i ovo bi bilo kul:
edit:
edit:
i ovo bi bilo kul:
edit:
edit:
OdliÄne ideje. Ali onda kad već to napravim mogu i CreateNewLanguage
Al dobro je za sad. Ipak bi volio da ostane 'Jednostavni viÅ¡e jeziÄni sustav' jer realno kad bi iÅ¡ao i to sve raditi zaÅ¡to kad onda jednostavno postoji YSI Text
EDIT: 3D Text & Menu-e ću dodati u sljedećoj verziji, hvala 🙂
Å ta se tiÄe formatEx - a već imam u jednoj temi na forumu takav kod iako nema nikakve veze sa ovim INC - om ali naravno da je moguće napraviti optional argument npr.
formatEx(optional = playerid....);
znaci ako playerid postoji ili neki drugi index onda vuce iz Player varijabla, a ako ne onda je formatEx localna funkcija to se moze nazvat dinamicnom funkcijom
pre 14 godina
Ovaj sistem je najvise - prosjecno dobar. Vise mi se svida YSI-ov sistem gdje definiras oznake unutar skripte za neki tekst a sa file-ovima definiras boju i tekst, tako da ne trebas cijeli gamemode recompile-at(i opet uploadat na server) ako ti se negdje dogodi pogreska u tekstu ili ako oces neku drugu boju.
a i ovako kad ti je u fileu onda je su tekstovi za jedan jezik na jednom mjestu, tj. u jednom fileu; za drugi u drugom fileu i tako je lakse za pratit, i takoder mozes dati nekom ko zna npr. njemacki da ti prevede, moras mu dati samo file sa engleskim/hrvatskim prijevodom, i onda ti on moze isporucit file sa njemackim prevodom
a i ovako kad ti je u fileu onda je su tekstovi za jedan jezik na jednom mjestu, tj. u jednom fileu; za drugi u drugom fileu i tako je lakse za pratit, i takoder mozes dati nekom ko zna npr. njemacki da ti prevede, moras mu dati samo file sa engleskim/hrvatskim prijevodom, i onda ti on moze isporucit file sa njemackim prevodom
pre 14 godina
- Kao što sam već gore bio naveo ovo i jesam napravio radi onih koji ne znaju koristiti ovaj iz YSI - a
- Ovo sa fileovima je jebena stvar, to sam bio već rekao u jednoj temi baš za YSI:Text
Ne znam hoću li to napraviti jer jednostavno napravio sam taj jednostavni sustav nema ni potrebe da dodajem joÅ¡ stvari. - Oni koji ne znaju niti ovo koristiti napravio sam i poÄetni mod ima ga u GM boardu.
Mislio sam jedino update - ati još sa par funkcija npr.
- Ovo sa fileovima je jebena stvar, to sam bio već rekao u jednoj temi baš za YSI:Text
Ne znam hoću li to napraviti jer jednostavno napravio sam taj jednostavni sustav nema ni potrebe da dodajem joÅ¡ stvari. - Oni koji ne znaju niti ovo koristiti napravio sam i poÄetni mod ima ga u GM boardu.
Mislio sam jedino update - ati još sa par funkcija npr.
formatEx(cells, const balkan[], const english[], {Float,_}:...)
pre 14 godina
Quote from May 17, 2011, 7:23 pm:
COMMAND:help(playerid,params[]) // zcmd
{
return SCM(playerid, 0xFFFFFF, "TEXT ZA BALKANCE","TEXT ZA DRUGI JEZIK"), 0;
}
ZnaÄi sada funkcija ima jedan parametar viÅ¡e.
{
return SCM(playerid, 0xFFFFFF, "TEXT ZA BALKANCE","TEXT ZA DRUGI JEZIK"), 0;
}
ZnaÄi sada funkcija ima jedan parametar viÅ¡e.
Brate meni ovo nikako ne radi javi mi da ne valja argument 3.
Eo kako to meni izgleda
Javlja mi ovaj error na ovoj SCM liniji.
C:\Documents and Settings\Ahmed\Desktop\UPCOMING EVOLUTION FREEROAM\gamemodes\UPEFR.pwn(261) : error 035: argument type mismatch (argument 3)
Pawn compiler 3.2.3664 Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase
1 Error.
pre 14 godina
Moraš imati sve napravljeno kako je upućeno.
1. #include H265\h_jezik
2. Di vec odreÄ‘ujeÅ¡ igraću koji će jezik koristiti SetPlayerLanguage(playerid, bool:balkan); (ako je true onda priÄa balkanski ako je false onda neki drugi jezik)
3.
Eto tesitirao sam i radi sve kako treba.
Puno me ljudi pitalo kako da nema parametar za boju SCM(id, boja, "","") - Olakšao sam to i napravio sam za 0.3c boje (hex)
npr.
A napravno ako ne stavite ništa deafulth boja je 0xFFFFFF ( svijetlo plava )
Da ne bi rekao da koristiš ZCMD također sam testirao sa istim kodom
Sve je radilo, pokušaj ponovno cijeli postupak.
EDIT: Nisam gledao, koristiš novu verziju u kojoj su dodane 0.3c boje tako da je parametar za boje maknut. Moraš koristiti "#hexa" boje i zaboravio sam objasniti onima koji su tražili da se funkcija GetPlayerLanguage postavi za return integer vrijednosti pa jednostavno koristite IsPlayerLanguage jer on returna integer dok GetPlayerLanguage returna automatski string kako bi si skratili posao sa formatiranjem integera
1. #include H265\h_jezik
2. Di vec odreÄ‘ujeÅ¡ igraću koji će jezik koristiti SetPlayerLanguage(playerid, bool:balkan); (ako je true onda priÄa balkanski ako je false onda neki drugi jezik)
3.
YCMD:test(playerid,params[],help) { /* YCMD */
#pragma unused params
#pragma unused help
return \
SCM(playerid, "Ovdje ide nešto na balkanskom.","In this field put some other language text."), true; }
Eto tesitirao sam i radi sve kako treba.
Puno me ljudi pitalo kako da nema parametar za boju SCM(id, boja, "","") - Olakšao sam to i napravio sam za 0.3c boje (hex)
npr.
YCMD:test(playerid,params[],help) { /* YCMD */
#pragma unused params
#pragma unused help
return \
SCM(playerid, ""#hex_BOJA"Ovdje ide nešto na balkanskom.",""#hex_BOJA"In this field put some other language text."), true; }
A napravno ako ne stavite ništa deafulth boja je 0xFFFFFF ( svijetlo plava )
Da ne bi rekao da koristiš ZCMD također sam testirao sa istim kodom
COMMAND:test(playerid,params[]) { /* ZCMD */
return \
SCM(playerid, "Ovdje ide nešto na balkanskom.","In this field put some other language text."), true; }
Sve je radilo, pokušaj ponovno cijeli postupak.
EDIT: Nisam gledao, koristiš novu verziju u kojoj su dodane 0.3c boje tako da je parametar za boje maknut. Moraš koristiti "#hexa" boje i zaboravio sam objasniti onima koji su tražili da se funkcija GetPlayerLanguage postavi za return integer vrijednosti pa jednostavno koristite IsPlayerLanguage jer on returna integer dok GetPlayerLanguage returna automatski string kako bi si skratili posao sa formatiranjem integera
Morate biti prijavljeni da biste odgovorili na ovu temu.
Prijava