Pozdrav SA-MPeri 🙂
Ajde da pocnem sa pitanjem... Da li se isplati otvarati SA-MP server i od toga napraviti neki biznis?
Dugo sam igrao SA-MP, od 2015 do 2019 godine. Kao i svaki igrac, i ja sam zeleo da naucim pawno jezik i napravim svoj server.
Dodir sa pawnom kao i sa SA-MPom nemam vec 3 godine, zato i ne znam kako to danas funkcionise, kako se drze serveri i igraci.
Ucim vec 6 meseci za programera( back-end ), pa mi se vratila volja za pawno i programiranje.
Planiram da se posvetim kreiranju moda, da nadjem ekipu i ulozim novac u marketing, ali me zanima da li se isplati u 2022 godini otvarati SA-MP server i posvetiti se maksimalno.
Otvaranje servera u 2022 godini
4,800
4,800
pregleda
22
22
Ova tema je zaključana. Samo moderatori i administratori mogu odgovarati.
pre 3 godine
.paradoxDSGN wrote on December 16, 2022, 9:09 pm:
ako si mislio biznis praviti od samp servera batali takvu glupost
Zasto? Verujem da mnogo ljudi baca pare na donacije, pa i ja sam dok sam igrao i bio mladji bacao sam pare na to 😄
pre 3 godine
ich. wrote on December 16, 2022, 8:45 pm:
Pozdrav SA-MPeri 🙂
Ajde da pocnem sa pitanjem... Da li se isplati otvarati SA-MP server i od toga napraviti neki biznis?
Dugo sam igrao SA-MP, od 2015 do 2019 godine. Kao i svaki igrac, i ja sam zeleo da naucim pawno jezik i napravim svoj server.
Dodir sa pawnom kao i sa SA-MPom nemam vec 3 godine, zato i ne znam kako to danas funkcionise, kako se drze serveri i igraci.
Ucim vec 6 meseci za programera( back-end ), pa mi se vratila volja za pawno i programiranje.
Planiram da se posvetim kreiranju moda, da nadjem ekipu i ulozim novac u marketing, ali me zanima da li se isplati u 2022 godini otvarati SA-MP server i posvetiti se maksimalno.
Vrlo zanimljiva tema iskreno, vrijedi i ne vrijedi, vrijedi ako ces uloziti minimalno novca i maximalno slobodnog vremena. Ima trenutno par dominatnih servera i bruku kao i uvijek onih vikend servera. Ako mislis otvoriti server da plane odjednom da bi mogao uzimati novac kao sto na SA rade, tesko da ce proci. Mislim da ne vrijedi trositi novac i vrijeme na ovo osim ako je nesto unikatno ali da fakat nije nikad vidjeno. Moje neko misljenje 😄 , uzivaj 😎
pre 3 godine
Ciwot wrote on December 16, 2022, 9:25 pm:
Vrlo zanimljiva tema iskreno, vrijedi i ne vrijedi, vrijedi ako ces uloziti minimalno novca i maximalno slobodnog vremena. Ima trenutno par dominatnih servera i bruku kao i uvijek onih vikend servera. Ako mislis otvoriti server da plane odjednom da bi mogao uzimati novac kao sto na SA rade, tesko da ce proci. Mislim da ne vrijedi trositi novac i vrijeme na ovo osim ako je nesto unikatno ali da fakat nije nikad vidjeno. Moje neko misljenje 😄 , uzivaj 😎
Verujem, ali opet verujem da je SA-MP publika od 14-18 godina, vecina..
U tim godina ugl. radis ono sto vidis od drugog. U tim godinama znaju da trose pare na gluposti, znam po iskustvu, jer smo mi bas u tim godinama igrali SA-MP i blenuli ispred racunara 10h dnevno, nismo imali zivot, verujem da je i dan danas tako. Jer Balkan School gde smo zadnji put igrali od otvaranja i aktvino godinu dana, dan danas broji 800 igraca dnevno, verujem da od tih 800 igraca bar 200 ima uplaceno neki donator paket ili privatne organizacije itd itd..
Mislim okej, oni su tu 5 godina, ali su ipak ulozili kintu i placali youtubere i to im sad donosi lovu nazad, moras da das da bi ti se vratilo 😄
pre 3 godine
Mesas razliku u generacijama, sada ce pre potrositi pare na nekog "skriptera" i cheap hosting i otvarat nesto, ofulao si deceniju
pre 3 godine
neshallon wrote on December 16, 2022, 10:12 pm:
Mesas razliku u generacijama, sada ce pre potrositi pare na nekog "skriptera" i cheap hosting i otvarat nesto, ofulao si deceniju
Ali opet mislim da kroz dobar marketing mozes da dovedes igrace...
pre 3 godine
ich. wrote on December 16, 2022, 10:16 pm:
Ali opet mislim da kroz dobar marketing mozes da dovedes igrace...
Koji ? Dovedes Vedroxa cheatera koji je bolid (da ne idem u detalje) ili bilo kog drugog koji ti dovede igrace samo dok placas i tjt, posle odvede na drugi server ?
pre 3 godine
neshallon wrote on December 16, 2022, 10:36 pm:
Koji ? Dovedes Vedroxa cheatera koji je bolid (da ne idem u detalje) ili bilo kog drugog koji ti dovede igrace samo dok placas i tjt, posle odvede na drugi server ?
Jos ne razmisljam u smeru ko ce da reklamira, neka ih dovede bilo ko, na meni je da ih zadrzim 🙂
Ako ja ne zadrzim igrace koji su dosli na server, do mene je.
pre 3 godine
ich. wrote on December 16, 2022, 10:39 pm:
Jos ne razmisljam u smeru ko ce da reklamira, neka ih dovede bilo ko, na meni je da ih zadrzim 🙂
Te igrace ne mozes da zadrzis, to je fora
pre 3 godine
ich. wrote on December 16, 2022, 9:17 pm:
Zasto? Verujem da mnogo ljudi baca pare na donacije, pa i ja sam dok sam igrao i bio mladji bacao sam pare na to 😄
Znam ja to islo je to tako do 2018, ali su prosla t avremena vecina igraca su sada djeca i mali broj zeli donirati za neku poziciju. Postoji brdo manjih servera na koje bi ta djeca radije otisli i dobili tu poziciju dzabe nego doniranjem 2 evra...
pre 3 godine
realnaith wrote on January 25, 2023, 7:15 am:
Cemu bump temu od pre godinu ?
videli od tebe 😎
Morate biti prijavljeni da biste odgovorili na ovu temu.
Prijava